Έχετε δει πιο γλυκά brownies; Εμείς όχι! Και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την εύκολη συνταγή που θα αφήσει άφωνους μικρούς και μεγάλους στα γιορτινά τραπέζια των ημερών.


Τι θα χρειαστείτε:

¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 μεγάλα αυγά
¾ φλιτζανιού ανοιχτή καστανή ζάχαρη
¾ φλιτζανιού φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα σε κομμάτια
9 φρέσκες φράουλες
σαντιγί

Πώς θα το φτιάξετε:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, την καστανή ζάχαρη και το λάδι για 2 λεπτά
  • Ρίχνουμε το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως
  • Ρίχνουμε το μπωλ με τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  • Λιώνουμε 1 φλιτζάνι με κομματάκια σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων σχεδόν για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας ενδιάμεσα περίπου 60 δευτερόλεπτα
  • Χτυπάμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν
  • Ρίχνουμε και ανακατεύουμε και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα
  • Ψήνουμε για 50-55 λεπτά
  • Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομματάκια ανάλογα με το τι μέγεθος θέλουμε να βγουν τα brownies

Για το στόλισμα:

  • Χρησιμοποιούμε τη σαντιγί για να κάνουμε ένα μικρό κύκλο πάνω σε κάθε brownie που θα είναι η βάση του σκούφου
  • Βάζουμε πάνω μια φράουλα που της έχουμε κόψει το κοτσάνι
  • Ολοκληρώνουμε με μια μικρή πινελιά σαντιγί στην άκρη της φράουλας που θα είναι η φούντα του σκούφου

Καιιι… Ho ho ho! Τα brownies του Άγιου Βασίλη είναι έτοιμα να καταπλήξουν!!

Σερβίρετέ τα σε μια ιδιαίτερη πιατέλα και αφήστε τα σε εμφανές σημείο στο σαλόνι για να κλέβουν τις εντυπώσεις!

Ελπίζουμε να απολαύσετε όσο εμείς τη συνταγή και ανυπομονούμε να δούμε τις δικές σας συνταγές στο [email protected]!