Τα πασχαλινά κουλουράκια φέρνουν στο νου μυρωδιές, γεύσεις και αναμνήσεις από οικογενειακές στιγμές της παιδικής μας ηλικίας και έχουν κάτι από Πάσχα με την γιαγιά και τον παππού. Και ποιος θα έλεγε ότι υπάρχουν πιο νόστιμα κουλουράκια από εκείνα της γιαγιάς;


Εμείς σας έχουμε μια πεντανόστιμη συνταγή από μια γλυκιά, γλυκιά γιαγιά του Spitishop για αφράτα κουλουράκια που θα σας θυμίσουν όμορφες στιγμές και θα σας ξετρελάνουν με τη γεύση τους.


Συστατικά:

  • 4 ¾ κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Με τι θα τα αλείψετε:

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. γάλα

 


Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά, σε μηχάνημα μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπώλ με μίξερ χειρός.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες, περίπου 2-3 ​​λεπτά ακόμα.
  5. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το βούτυρο, ένα φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  7. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης και το πλάθουμε σε ένα μακρόστενο ρολό. Στη συνέχεια το διπλώνουμε στη μέση και γυρνάμε γύρω γύρω τις λωρίδες για να σχηματίσουμε μια πλεξίδα. Ωστόσο, μπορείτε να τα κάνετε και απλά σε σχήμα κύκλου ή σε πιο περίεργο σχέδιο στριφογυρίζοντας τη μια άκρη της λωρίδας προς τη μια μεριά μέχρι τη μέση και την άλλη προς την άλλη, επίσης μέχρι τη μέση.
  8. Τοποθετούμε το κουλουράκι στο ταψί κρατώντας τα μεταξύ τους με μια απόσταση 2 εκατοστών περίπου για να μην κολλήσουν.
  9. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και το γάλα σε ένα μικρό μπολ και αλείφουμε ελαφρά από πάνω τα κουλουράκια για να πάρουν χρώμα και γυαλάδα στο ψήσιμο.
  10. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρουν σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.


Αν σας λείπουν κάποια σκεύη μαγειρικής ή σκοπεύετε να προμηθευτείτε τώρα, στο Spitishop θα βρείτε διάφορα μεγέθη σε ταψιά, δίσκους σερβιρίσματος και εργαλεία ζαχαροπλαστικής για να φτιάξετε εύκολα και να σερβίρετε όμορφα τα πασχαλινά κουλουράκια σας.


Ελπίζουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας στο [email protected].

 

Πηγή φωτογραφιών και συνταγής: Pninterest