Μας έπιασε μια λιγούρα όταν είδαμε αυτό το γλυκό και έπρεπε να το δοκιμάσουμε.

Για να το ετοιμάσετε κι εσείς, θα χρειστείτε:

Για την πάβλοβα

5 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1/2κγ αλάτι
115γρ άχνη ζάχαρη
1κγ βανίλια
1κσ κορν φλάουρ
Λίγη ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση

Για τη γέμιση

200γρ τυρί μασκαρπόνε
200γρ κρέμα λεμονιού*
200γρ βατόμουρα

Για την κρέμα λεμονιού

4 κρόκοι αυγών
134γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1κσ ξύσμα λεμονιού
1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
1/8κγ αλάτι
6κσ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Ξεκινάμε ετοιμάζοντα την κρέμα λεμονιού.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν το μείγμα μας αφρατέψει, το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα βαζάκι ή μπωλ και το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί κρούστα.

Για την πάβλοβα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και καλύπτουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια μια πετσέτα κουζίνας στην οποία πασπαλίζουμε ελαφρά λίγη ζάχαρη άχνη.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια και το κορν φλάουρ συνεχίζοντας το χτύπημα ελαφρά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150C και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Μόλις ψηθεί η πάβλοβα την τοποθετούμε μπρούμυτα πάνω στην πετσέτα με την ζάχαρη άχνη και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για την γέμιση, χτυπάμε με το μίξερ το μασκαρπόνε με την κρέμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει το μείγμα. Ρίχνουμε τα βατόμουρα και αφήνουμε στην άκρη.

Χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος ως βοήθημα, ξεκινάμε αργά να κάνουμε την πάβλοβα ρολό. Αφαιρώντας απαλά το χαρτί, τοποθετούμε λίγη-λίγη την γέμιση στην κορυφή και απλώνουμε ομοιόμορφα. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να γίνει όλη η πάβλοβα ρολό με την γέμιση. Μεταφέρουμε το γλυκό μας σε μια πιατέλα και πασπαλίζουε με λίγη επιπλέον ζάχαρη αν χρειαστεί.